wonen Curacao

SVB Curaçao

De Sociale Verzekering Bank SVB Curaçao
De laatste stap in je aanmeld procedure is je aanmelden voor een zorgverzekering, bij de SVB. Nee niet de Hollandse tak maar de Curaçaose variant, gevestigd aan de, 9 Pater Euwensweg, Willemstad, Curaçao, telefoon +59994344000. Ook voor de SVB moet je een afspraak maken en in het bezit zijn van jawel je Sedula. Let er op dat je niet op slippers en degelijk gekleed je meldt, doe je dit niet dan kan je weer een nieuwe afspraak maken, want je wordt terug gestuurd. Niet vergeten landseer, landswijs keep smiling de zon schijnt.

Een afspraak voor de SVB kunnen we, met de geboorte datum truck met twee nullen er achter, maken voordat je in het bezit bent van een Sedula. Je gaat hiervoor naar https://sita.svbcur.org/v2/#book/service/1/count/1/ . Op de dag van je afspraak ga je met frisse moed naar de SVB toe en meld je je bij de beveiliging die je in het bezit stelt van een nummertje waarna je kan plaats nemen in een heerlijk gekoelde lobby. Net als bij de overige diensten wordt je nummer op een groot scherm getoond en mag je je begeven naar kamer 3 en je melden bij één van de SVB ambtenaren.

Je wordt gevraagd naar je Sedula, neem voor de zekerheid gewoon je map met papieren mee want de passaat waait niet altijd Noord-Oost. Vervolgens moet je een formulier invullen en nu komt het, je moet een huisarts en apotheek moet vermelden. Dus voordat je naar de SVB toegaat eerst op zoek naar de juiste dokter en apotheek. Een apotheek die op men op Curacao botika’s noemt en nagenoeg in elke wijk vindt. Een huisarts is weer een ander verhaal, je kan proberen of Huisartsenpraktijk Rog-Wanner aan de 278-280 Franklin D. Rooseveltweg, Willemstad, Curaçao Telefoon +599 9 868 3660, nog plaats heeft. Zo niet dan weet men misschien daar wel een ander voor je, suc6.

Na het invullen van de nodige documenten mag je in de camera kijken en wordt ter plaatse je zorgpas gemaakt.

Met je zorgpas in de hand en een zorgverzering op zak verlaat je het pand van de SVB. Mission compleet je bent nu een volwaardig inwoner van Curacao met alle benodigde papieren op zak bon bini Curaçao.

Is er nog wat meer te regelen, dat hangt helemaal van je zelf af, maar een bankrekening bij een Curaçaose bank is wel heel handig, het opnemen van geld bij een pinautomaat kost je al snel 10 tot 15 schrik niet US dollars.

Jawel ook op Curacao hebben de banken het uitgevonden en zitten gelijk als in Nederland in kapitale gebouwen, het geld moet toch ergens vandaan komen.

Misschien heb je ook wel een autoverzekering nodig. 

Wonen Curaçao

Ontdek Curaçao zelfs vanuit de lucht

Copyright © 2023 wonencuracao