wonen Curacao
Curacao MCB-bank

Bankrekening

Het openen van een bankrekening gaat iets anders dan je in Nederland gewend bent. Op Curacao kan je kiezen uit een scala aan banken, de enige die volledig geregistreerd staat bij de Nederlandse bank is voor zover nu bekend de MCB bank aan de 43GW+3M7, Schottegatweg Oost, Willemstad, Curaçao, telefoon +59994661723, website https://www.mcb-bank.com/personal.

Je kan online een afspraak maken, maar deze optie is niet aan te raden. Het beste en het snelst is om naar de bank toegaan en ter plaatse je zaken regelen. Bij de binnenkomt in de bank geef je aan de beveiliging door dat je komt voor het openen van een rekening courant, spaar of beiden. Laat je niet wegsturen want je hebt op Curacao, wil je bijvoorbeeld Electra, water of een autoverzekering automatisch betalen, echt een lokale rekening nodig.
Geniet je inkomen vanuit Nederland dan zal je een bewijs daarvan moeten meenemen, het zelfde geld ook voor inkomen uit Curacao en niet geheel onbelangrijk je Sedula. 

Je kan ook zonder Sedula een rekening openen, hoe dat in moet zal je bij de bank moeten informeren. Wat wel leuk is, dat er op Curacao nog gewoon kantoren zijn waar je geholpen wordt door een echte bank medewerker en niet een computer.

Een medewerker neemt de nodige formaliteiten met je doorn en jawel ook hier wordt weer een foto van je genomen. Best wel een mooi systeem want in Nederland moet je met een zak vol pasfoto’s op stap, hier is dat niet van toepassing. Zorg wel dat je je telefoon bij je hebt, want tijdens het invullen van de papieren zal er regelmatig een mail met een code naar je gestuurd worden, die je dan weer doorgeeft aan de medewerker. Als alle papieren zijn ingevuld kan je gaan en ontvang je binnen drie werkdagen een mail met het verzoek om te komen tekenen.

Gefeliciteerd je bent nu in het bezit van een Curaçaose bankrekening, zoals eerder gezegd super handig om aan alle financiële verplichtingen te kunnen voldoen en ook als je inkomen vanuit Nederland wilt laten overmaken en het besparen van minimaal 10 USD bij cash opname. Een kleine troost voor pinnen in de winkel wordt gelukkig niet zoveel doorberekend.

De volgende stap we gaan een auto kopen en een verzekering afsluiten.

Wonen Curaçao

Ontdek Curaçao zelfs vanuit de lucht

Copyright © 2023 wonencuracao