wonen Curacao
Curacao Kranshi

Inschrijven Kranshi

Emigreren naar Curacao is sneller gezegd dan gedaan, het halen van een VVR-stempel in het paspoort was een peace of cake( zie vorige post). De volgende stap is inschrijven in de basisadministratie bij het gemeentehuis of zoals men in Curacao zegt Kranshi.

Kranshi vind je aan de 42 Roodeweg, Willemstad, Curaçao, huisnummer voor het adres jawel zo doet men dat op dushi Corsow het is maar dat je het weet. Voor het inschrijven hoef je geen afspraak te maken, zorg dat je op tijd bent en neem een flesje water en een handdoekje mee. De kans dat je buiten op het muurtje in de zon moet wachten is aanwezig.

Belangrijk is dat je niet op slippers of ongepaste kleding komt, want daar zijn behoorlijk streng in, je wordt zeker weggestuurd. Waarom geen idee maar je moet maar zo denken landseer landswijs, tranquilo(maak je geen zorgen) en geniet van deze nieuwe wondere wereld.

Als je aan de beurt bent dan zal een beveiliger je wijzen naar een loket waar je een nummertje krijgt, hierna neem je plaats in een overdekte buitenplaats, jawel met airco(sjiek de friemel). Op grote tv schermen zie je vanzelf je nummer en het nummer van het loket waar je je moet melden verschijnen. Ben je aan de beurt dan is, mits je de benodigde documenten bij je hebt;

  • Geboorte akte,
  • Huwelijk / scheidings akte,
  • Bewijs van uitschrijving gemeente waar je gewoond hebt,
  • VVR Verklaring van rechtswege
  • Geldig paspoort.

 

Het inschrijven zo gebeurd en sta je als nel weer buiten gereed voor je volgende opdracht, het halen van de fel begeerde Sedula je identiteitskaart.

Wonen Curaçao

Ontdek Curaçao zelfs vanuit de lucht

Copyright © 2023 wonencuracao