wonen Curacao

Aankomst

Na een vlucht van ruim 10 uur land je op vliegveld Hato, bon bini Curacao. Reis je met een huisdier in de cabine, dan mag deze pas uit de reistas gehaald worden als je de paspoortcontrole en Douane op Hato bent gepasseerd. Helaas heef de KLM integenstelling tot vele andere luchtvaartmaatschappijen nog een fobisch beeld als het om het vervoeren van kleine huisdieren in de cabine gaat. 

Het dier moet, als het aan het cabinepersoneel ligt, de hele vlucht in de tas blijven, ook het kopje uit de tas zorgt al voor de nodige commentaar. Op de vraag waarom dit moet wordt als argument gegeven dat als het huisdier uit de tas is deze door de cabine kan vliegen. Dit is natuurlijk een kul reden want een huisdier van max. 8 kg(inclusief tas), zal minder schade aanrichten dan de trolleys waarmee het personeel door de gangpaden loopt. Echt diervriendelijk kan men de KLM niet noemen, over dit onderwerp zijn al vragen gesteld aan de partij voor de dieren.

Net als op Schiphol kan je op Hato ook gebruik maken van, mits je de ED(electronic ID card) online ingevuld hebt, van het geautomatiseerde paspoort controle systeem. 

ED, de Digitale Immigratiekaart, voluit de ‘online Embarkation en Disembarkation kaart’ is een formulier waarmee de Curaçaose immigratiedienst kan checken of je het eiland op mag. Je kan deze kaart online invullen, voor meer info klik op de onderstaande link:

Wonen Curaçao

Ontdek Curaçao zelfs vanuit de lucht

Copyright © 2023 wonencuracao