wonen Curacao
Curacao Sedula

Sedula

Sedula is een ander woord voor identiteitskaart een zeer belangrijk document waarmee op Curacao deuren voor je opengaan. Met een Sedula kan je een bankrekening openen, een zorgverzekering aanvragen en bijvoorbeeld een auto verzekering afsluiten, hopi belangrijk dus.

Voor het verkrijgen van je Sedula, moet je ingeschreven staan in de basisadministratie van Curacao(zie post inschrijven bij Kranshi. Voor het inschrijven had je geen afspraak nodig nu moet je die wel maken, je kan deze maken op sita.gobiernu.cw.

Let op je moet bij het maken van een afspraak het nummer. van je Sedula invoeren, logisch uh nee want die ga aanvragen. Maar niet getreurd , waar ze om je Sedula-nummer vragen, vul je je geboortedatum in met daarachter twee nullen, probleem opgelost. Waarom moeilijker maken als het ook gemakkelijk kan. Voordat je een afspraak kan maken moet je officieel, nadat je bent ingeschreven, drie dagen wachten. Maar met de truck van het Sedula nummer, geboortedatum met twee nullen er achter, kan je dat ook voor je inschrijving bij Kranshi doen. Wel de datum voor een afspraak minimaal drie dagen na inschrijven planen, dus creatief denken.

De dag is daar en je gaat weer naar Kranshi voor je Sedula, bij de beveiliging weer het zelfde ritueel, melden en van de dame aan het loket ontvang je een nummertje, waarna je plaats neemt in de ruimte tegen over haar. In een soort bioscoop achtige ruimte wacht je tot je nummer en het loket waar je je moet melden verschijnt.

Als je aan de beurt bent worden je papieren gecontroleerd, waarna je, voor het maken van een foto, mag lachen in de camera. Dat is goed geregeld en pasfoto overbodig die wordt te plaatse gemaakt.

Tip neem alle papieren, zoals een

• geldig identiteitsbewijs
• geboorte akte
• VVR
• contant geld of een pinpas, om de Sedula te betalen(15 NAF)

Met een vriendelijk bontardi, Papiaments en je Sedula op zak verlaat je Kranshi, op naar de volgende stap, het aanvragen van een zorgverzekering bij de Curaçaose SVB.

Ook voor de SVB moet je een afspraak maken, je kan dit doen nadat je je Sedula hebt ontvangen of je maakt de afspraak vooraf met je geboorte datum met twee nullen, voorbeeld: 12 april 1985 wordt 1204198500.

Wonen Curaçao

Ontdek Curaçao zelfs vanuit de lucht

Copyright © 2023 wonencuracao