wonen Curacao

Verzekeren

Op het moment dat je je uitschrijft bij de gemeente, waar je woont,  stopt direct je zorgverzekering. Curaçao heeft, ondanks dat het behoord tot het Koninkrijk der Nederlander, geen zorgverdrag met Nederland.

Je kan op Curaçao, nadat je een verklaring van rechtswegen hebt en staat ingeschreven in de basis administratie, bij de SVB Curaçao een zorgverzekering afsluiten.

De periode die ligt tussen uitschrijven in Nederland en weer inschrijven op Curaçao zal je, met een particuliere verzekering , moeten overbruggen.

Niet verzekeren is, los van het risico wat je loopt, geen optie want bij het aanvragen van de verklaring van rechtswegen moet je kunnen aantonen dat je een zorgverzekering hebt. Omdat je in Nederland uitgeschreven bent uit de basisverzekering kan je ook geen doorlopende reisverzekering afsluiten. De enige optie die overblijft is een particulier verzekering.

Wij hebben ons verzekerd bij de Ooms verzekeringen, niet goedkoop maar je  kan je per maand verzekeren. Voor meer informatie klik op onderstaande link;

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 wonencuracao