wonen Curacao

Toelatingseisen

Informatie over de toelatingseisen waaraan je moet je voldoen om je te vestigen op Curaçao, vindt je op de website van het ministerie van Justitie, sector Rechtshandhaving, Openbare orde en veiligheid en op de site van het kabinet van de gevolmachtigde minister van Curacao in Nederland. 

Als je een verklaring van rechtswege nodig hebt dan kan je deze, nadat je op het eiland gearriveerd bent, aanvragen.  Bij de aanvraag moet namelijk, een bewijs van uitschrijving van de gemeente waar je gewoond hebt, worden toegevoegd. 


Is het aanvragen van een VVR moeilijk
Niet echt, als je op de site van het ministerie van Justitie komt(zie link onder deze tekst), dan ga je je eerst aanmelden. Daarna kan je starten met het aanvragen van een VVR of ander document dat je nodigt hebt. Op elke pagina staat precies wat je moet doen en welke documenten je moet inleveren en meenemen. Het is dus een kwestie van lezen, van links naar recht en van onder naar boven, de rest wijst zich vanzelf. Je kunt zelfs de aanvraag  tussentijds opslaan en daarna weer verdergaan, makkelijk als je bij het laatste hoofdstuk komt waar je moet gaan betalen. Ook hier staat weer precies hoe je dit moet doen, raak niet gelijk in paniek als je betaling op zich laat wachten, een overboeking naar Curacao duurt minimaal drie werkdagen. 

Vindt je het allemaal toch te lang duren, dan kan je een mail sturen of per whatsapp, +599 9 433 3127 een vraag stellen. Je zal, gezien het tijdsverschil, niet altijd direct antwoordt krijgen, maar over het algmeen gaat dit zeer vlot en wodt je goed geholpen. Tip: respectvol benaderen en vragen stellen, heeft een hoop voordelen. 

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 wonencuracao