wonen Curacao

Huis Huren of Kopen

Vertrekken uit Nederland betekend dat er een huis moet worden gehuurd of gekocht. Wil je op Curaçao een huis kopen dat doe je er verstandig aan om eerst te huren en dan op je gemak op zoek te gaan naar een koopwoning. Een ruim aanbod van huur en koopwoningen vind je  op Marketplace Facebook en bij de lokale makelaars. Een probleem is dat er nagenoeg geen omgeving informatie wordt verstrekt en dat kan voor problemen zorgen.

Net als in Nederland is de titel makelaar niet beschermd, op het eiland zijn er dan ook veel zelfbenoemde makelaars. Zo zie je bijvoorbeeld op Facebook/Marketplace en websites woningen staan die al lang verhuurt of verkocht zijn. Bijhouden van  een Facebook pagina of  webiste kent geen prioriteit, dit maakt het zoeken niet gemakkelijker. 

Zo is het vreemd dat als je aan een makelaar vraag “is dit huis te huur” dat er dan gezegd wordt “dat moet ik even navragen” waarna, het vervolgens dagen kan duren of helemaal niet, voordat je antwoordt krijgt. In één van de blogs zal ik hier verder op ingegaan.

Dan zijn er ook nog personen die huizen aanbieden die zijzelf niet in de verhuur hebben. Let goed op vertrouw je het niet, betaal dan nooit online de huur en borg, dit kan ook bij aankomst op het eiland. Je zal niet de eerste zijn die op Hato land en er achter komt dat de verhuurder met de sleutel niet aanwezig is.

1 Reactie

  • Willem

    Deze makelaars hebben inderdaad een uitgebreid aanbod aan koop en huurhuizen.

Reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 wonencuracao