Curaçao ontdek het

De Loodgieter

Te Korsow way

Curacao

Bij het inspecteren van het huis had ik gezien dat het afvoer van de douche en de wasmachine niet op de septictank waren aangesloten, het afvoerwater werd rechtstreeks op het erf geloosd. Nu is dit in de tropen een normaal verschijnsel, niet dat het mag maar dat is weer een ander verhaal, men bespaart hiermee op de kosten van water, wat op het eiland duur is.

Je zou denken mooi opgelost waarom dan een loodgieter, nou het probleem is dat beide afvoerpijpen dermate dicht op de muur zitten, dat het water niet de tuin inloopt maar onder het fundament verdwijnt en dat is vragen op problemen. Daar komt bij dat de afvoer van de de keuken ook lek is en gemaakt moet worden.

De eigenaar onderkende het probleem en zou dit zo snel mogelijk oplossen. Vandaag twee maanden na de toezegiing(lekker snel dus) zou er om 9 uur een loodgieter langskomen. En warempel om 8.30 uur stond de eigenaar met de nodige materialen voor de poort en stipt om 9 uur de loodgieter. Dit is dus de eerste keer dat ik meemaak dat zowel afspraak en tijdstip worden nageleefd, ik heb gelijk de vlag in top gehesen, nu was het toch tijd voor vlaggenparade dus dat kwam mooi uit.

Alvorens  met de  werkzaamheden aan te vangen moest er eerst overlegt worden naar welk boompje / struik het water moet worden afgevoerd. Toen dit besluit genomen was kon het werk beginnen en de gelukkige waren de bougainville links voor het huis en een net door de eigenaar geplant zuurzak boompje.

Curacao

Met volle overgave gingen de mannen aan het werk, dat wil zeggen de eigenaar gaf aanwijzingen en de loodgieter voerde uit wat er gezegd werd. Na drie kwartier was het werk gereed en kwam de loodgieter, de eigenaar was al naar huis, mij dit melden. Na het aanschouwen van zijn werk, ben ik op het terras gaan zitten en heb alleen maar gedacht verbaast u niet verwonderd u slechts.

De plastic pijpen waren niet onder de grond gestopt maar lagen er bovenop. Na mijn ervaring met de schilder heb ik mijn mond maar gehouden en alleen gedacht, als ik de container heb uitgepakt en beschik over gereedschap dan verander ik het zelf wel. In de afgelopen weken heb ik geleerd dat een discussie aangaan of vragen stellen weinig tot geen zin  heeft, dus laat maar.

Het valt op dat als er iets gedaan moet worden,  dit vaak halfbakken gebeurd en men snel tevreden is. Misschien komt dit omdat er vaak, of deze nu wel of niet verstand van zaken heeft, gekozen wordt voor de goedkoopste. 

Dit is veelal vragen om problemen, want goedkoop blijkt dan vaak duurkoop,  maar goed weer een ervaring rijker en wederom een illusie armer. 

Curacao Schilder

Vanmiddag om 16.00 uur komt een schilder, die een offerte gaat maken voor het herstellen van het pruts werk van een paar dagen terug. 

Niet lachen om de foto’s this is the Korsow way

Bon bini en tot de volgende Blog / Vlog