Curaçao ontdek het

Even voor stellen

Curacao

Even voorstellen

Even voorstellen mijn naam is Willem gepensioneerd en gedurende mijn leven tot nu toe een wereldburger die op vele plekken op deze aarde heeft gewoond. Na een periode van acht jaar Nederland nam ik vorig jaar het besluit om Nederland te verlaten en mij te vestigen op Curacao. Alvorens dit te doen moest eerst de nodige informatie worden verzameld en een VVR(aanvraag om te mogen verblijven) worden ingediend.

Voor de nodige informatie kwam ik via de Facebook in de groep “Durf te vragen Curacao” in contact met Cor, een Nederlander(macamba) die al zes jaar op het eiland woonde. Cor was realistisch en maakte het niet mooier dan het was. De sociale, medische voorzieningen zijn goed, de temperatuur heerlijk en het leven is ontspannen. Op de vraag of Curacao duur is, had Cor een duidelijk antwoordt, “je kan het zo duur maken als je zelf wilt”, aan alles zit een prijskaartje die je zelf invult.
Na deze wijze woorden en meerdere gesprekken met Cor, nam ik het besluit om naar Curacao te gaan. Zowel de voorbereiding en de weken na aankomst waren hectisch, geen probleem want onder stress werken we het best. Een nieuw leven op een eiland onder de tropische zon was begonnen.

Nu ik hier woon wil ik met het schrijven van deze Blog / Vlog proberen de lezer een indruk te geven over het dagelijkse leven op Curaçao. Zoals eerder gezegd ik ben gepensioneerd, dus wilde verhalen over happy hours en nachen doortrekken zal je hier niet lezen, deze blog / vlog  gaat zuiver over leven op Curacao en of dit nu werkelijk anders is dan in Nederland. Niet alleen kan je deze Blog / Vlog lezen, op deze site staat ook omschreven wat je moet doen bij de voorbereiding in Nederland en na aankomt op Curacao. Je kan mij ook volgen op Facebook, YouTube en Instagram, de verwijzingen vind je op deze site.

Voor nu Ayo en één advies leef je leven en ga er voor, achter de geraniums kan altijd no.