Curaçao ontdek het

De schilder

de deuren hebben een likje verf nodig

Curacao Schilder

Vandaag om zeven uur bed uit, onder het gemalen water voor een heerlijke koude(lauwe) douche, want om acht uur komen de schilders. 

Helaas acht uur werd elf uur dertig, voor de poort stonden twee jongelui met een zakje met daarin een nieuw rolletje, kwast, pot latexverf, tape en een vuilniszak, die ze waarschijnlijk net bij de Chinees om de hoek gekocht hadden.

Schuurpapier of middelen om schoon te maken, plamuren zaten niet in het zakje, nu kon dat ook niet want daar was het zakje te klein voor. De jonge man tussen aanhalingstekens was de schilder en de jonge dame, net als bij een goochelaar de aangeefster.

Met volle overgave werd begonnen met afplakken van de klinken en werd er een vuilniszak onder de deur gefrommeld, pot verf geopend roller er in en schilderen maar. Dat wil zeggen bewegingen maken die daar op moesten lijken,  ontvetten, schuren, plamuren, werd voor het gemak maar overgeslagen

Toen ik de jonge man hierop aansprak was hij beledigd en wist hij mij te melden dat hij schilder was. De eigenaressen had gezegd, dat het zo maar even geschilderd moest worden. Zo maar even geschilderd is dus anders dan gewoon schilderen, weer wat geleerd.

 

Het voordeel is dat deze klus niet door mij maar door de eigenaresse wordt betaald,  jammer van haar geld, maar haar probleem. Het nadeel is dat ik afspraken moet verzetten en uren moet wachten op lui die komen wanneer zij zin hebben en dan ook nog halfbakken werk leveren, maar goed niet klagen maar dragen. 

Van de ruim 50 gebreken aan het huis is nu, ruim twee maanden later, ongeveer de helft opgelost. Zo snel, nou niet echt want ik huur het huis vanaf april en toen woonde ik nog in Nederland. Het was de bedoeling dat de door mijn vrienden geconstateerde gebreken voor aankomst zouden worden verholpen. Helaas bleek na aankomt dat dit niet gebeurd was, een pittig gesprek met de eigenaress, niet dat dit veel indruk maakte, volgde. 

Hadden mijn vrienden de gebreken dan niet gezien, jawel en zij hadden dit ook meerdere malen aan de eigenaresse kenbaar gemaakt, maar helaas ondanks vele beloften dat dit zou gebeuren werdt dit niet gedaan.

 

Er waren een een paar 220 volt stopcontacten, voor mijn apparatuurd die ik uit Nederlan meegenomen heb, aangelegd en dat was het. Het gaat te ver om alle gebreken te omschrijven, maar een voor- achterdeur die niet op slot konden was nog het minste. 

De limit was dat, ondanks dat de eigenares wist dat de airco kapot was, zij die niet had laten servicen. Nee ze had er voor gekozen om mij in een airco te laten slapen die, wat achteraf bleek, freon lekt. Mijn geluk was dat ik gelijk door had dat het apparaat stuk was en had hem daarom nauwelijks gebruikt. Na een week werd er toch maar een monteur gestuurd, die bevestigd wat ik al wist, de airco lekte olie en freon. Voor diegene die het niet weet, Freon is net zo gevaarlijk als een kachel die koolstofmonoxide de kamer inblaast, ze werd bedankt.

Curacao schilderen

Ben ik een uniek geval, nee helaas niet als je de verhalenvan de mensen om je heen hoort, dan komt dit vaak voor. Huiseigenaren ontvangen graag huur, maar willen daar het liefst zo weinig mogelijk voor terug doen. Jammer maar dit is de keerzijde van het huren van een woning op Curacao in de prijsklasse tot 1500 NAF(770 euro per maand zonder GWL). Ga je in de prijsklasse van twee tot drieduizend euro huren dan is een en ander over het algemeen redelijk geregeld, maar ook daar kom je exessen tegen als bijvoorbeeld slaapkamers zonder ramen.

Maar goed je moet maar zo denken ik ben weer een ervaring rijker en een illusie armer.

Ajo en tot de volgende blog / vlog