Curaçao ontdek het

Einde cramperen

de meubels zijn er

Afgelopen dinsdag was het zover na ruim drie maanden zijn eindelijk de meubels, na een reis van drie maanden, gearriveerd. Op twee april waren de goederen in Nederland opgehaald om te worden verscheept. 

Volgens het verhuisbedrijf zou het transport naar Curacao ongeveer drie tot zes weken duren. Omdat mijn verrek datum op 5 mei stond gepland kwam dit dus mooi uit. 

Theoretisch zou ik dan twee weken, nadat ik op het eiland gearriveerd was, weer over mijn spullen kunnen beschikken, dit gaf mij dan weer tijd om eerst de nodige formaliteiten af te handelen.

Curacao Cramperen

Helaas arriveerde mijn spullen niet na zes weken maar na ruim twee maanden op 19 juni op het eiland en werden zij op 10 juli bij mij thuis gebracht. Van de door het verhuisbedrijf genoemde drie tot zes weken is niks terecht gekomen. Volgens het lokale bedrijf lag dit niet aan hun maar aan de terminal, waar de containers gelost worden en de douane. Dit zou kunnen maar vreemd dat ik een dag, nadat ik vorige week bij de douane ben geweest en te horen had gekregen dat dit complete nonsens was, werd gebeld met de mededeling dat de container na het weekend zou worden geleverd.

Curacoa Cramperen

Maar goed voor de lezers, die ook van plan zijn om hun meubels te verschepen, houd er rekening mee dat jouw dit ook kan gebeuren. Als je de verschillende verhalen in de diverse facebook groepen leest dan is mijn geval namelijk geen uitzondering en zal ik ook niet de laatste zijn die dit overkomt.

Mijn geluk is dat ik, voordat ik hier arriveerde, via mijn vrienden al een aantal dingen gekocht had en heb ik van hen ook een hoop spulletjes mogen lenen. Mede door hun hulp is kamperen geen kramperen geworden.

Nu spulletjes weer staan, zie je op de foto’s dat een stapel stenen met ramen en deuren getransformeerd is tot een huis of liever gezegd een thuis. Een goed Nederlands gezegde is dan ook Home Sweet Home.

Moet je nu wel of niet je meubels meenemen, persoonlijk zou ik zeggen doen want op het eiland zijn meubels niet goedkoop. Nu plaats ik hierbij gelijk een kanttekening, want wat je op het eiland koopt is over het algemeen geen waaibomen hout. Nu moet de kwaliteit ook goed zijn want de hitte heeft veel invloed, zelf heb ik veel teak- en mangohout die houden het hier wel vol. De paar kastjes van de Jisk zullen het zwaar gaan krijgen en zijn vermoedelijk dan ook geen lang leven beschoren.

Over het meenemen van de auto zijn de meningen verdeeld. Je zal er rekening mee moeten houden dat het wegennet op Curaçao niet echt goed is. Ze zijn er druk mee bezig, maar het gaat zeker nog een paar jaar duren voordat het hele wegennet up to date is en dan is het de vraag of dit dan ook zo gaat blijven. Terug naar de auto, de schokbrekers en onderstel van een lage auto hebben het zwaar, je ziet er hier genoeg rijden maar vaak heeft men ook een SUV of hoger model. Zelf heb ik in een Hyundai Tucson een SUV die voldoende hoog is en beschikt over four wheel drive.

Stoffen binnenbekleding is door o.a. zweet en met een natte zwembroek in de auto gaan zitten zo smerig. Je ziet dan ook veel autostoelen en interieurs die onder de vlekken zitten. Zelf prefereer ik leer, te warm even een handdoek er over en na afloop makkelijk schoon te maken.

Een ander belangrijk punt is een goed werkende airco want zonder kan je hier echt niet rijden. Op de dag zonder airco of met ARKO(alle ramen kunnen open) op pad is niet uit te houden. 

Ook niet geheel onbelangrijk, kan je voor onderhoud van je auto op het eiland terecht en zijn de onderdelen lokaal te koop. Voor mijn Opel kon ik het vergeten, bij een eventuele reparatie moesten de onderdelen uit Nederland of Amerika komen en daar wordt je financieel niet vrolijk van en dan nog niet te spreken over de tijd die bestellen en leveren in beslag neemt.

Curacao Cramperen

Zo dat is het dan weer, even een kopje koffie uit de Senseo en een filmpje kijken of toch maar op het balkon met een lekkere bries van de Noordoost passaat, of toch maar lekker op mijn eigen bedje, wat een keuzes en wat een leven, hoe hou ik het vol.

Tot de volgende Blog / Vlog voor nu niet getreurd want je moet maar zo denken ook al regent het, dan nog schijnt de zon. 

Ajo