He is nu maart en we zijn begonnen met de voorbereidingen voor ons vertrek medio september, waar te beginnen. Ten eerste zijn wij op Google gaan zoeken waar je veel informatie kan vinden. Heb je, net als ons, het geluk dat er op het eiland iemand woont die je kent en bereid is om vragen te beantwoorden dan ben je helemaal spekkoper.

Huisvesting

Of je eerst gaat huren of kopen bepaal je zelf, wij hebben er voor gekozen om eerst te huren om daarna als wij gesetteld zijn op zoek te gaan naar een koopwoning. Je kan een huis huren / kopen via een makelaar of bij een particulier. Naast Google is ook marketplace van Facebook een hulpmiddel bij het zoeken van een woning. Op deze manier hebben wij nu contact met https://realhousescuracao.com en https://www.dushi-homes.com, makelaar met een ruim aanbod van huur en koopwoninggen. Nadat wij via de mail info hadden opgevraagd werden wij nagenoeg direct terug gemaild en gebeld en waren zij zeer behulpzaam.

wonen op Curacao

Facebook

Voor diegene die niet weten hoe je dat moeten doen: je opent marketplace op Facebook, vervolgens klik je op filters, bij locatie wijzigen vul je in Willemstad Curaçao, straal van 60 km(dan heb je het hele eiland). Vervolgens toepassen, tot slot kiezen in welke categorie je wilt zoeken. Heb je een huis gevonden dan kan je met Google maps, street view het huis en de omgeving bekijken, zo heb je gelijk al een indruk waar je op gaat reageren.

No go area’s

Voor zover beken zijn er een aantal zogenaamde no go area’s, of dit ook zo is weten wij niet zeker, want ook hebben deze informatie van horen en zeggen. Volgens mijn oud collega en Google staan de wijken Koraal Specht, Souax, en Seru Fortuna bekend als arme en daardoor minder veilige wijken. Je kunt hier op zichzelf prima met een auto doorheen rijden maar het is niet raadzaam om één van deze wijken te voet te verkennen, zeker niet na zonsondergang. Aan jouw of je hier wel of niet rekening mee gaat houden bij de kopen of huren van een woning.

Gemeubileerd of ongemeubileerd

Veel huurwoningen, ook voor de lange termijn, worden gemeubileerd aangeboden, maar ook ongemeubileerd huren kan. De vraag is of de eigen huisraad wel of niet wordt meegenomen. Zo ja welk verhuis bedrijf kan ik hier het beste voor inhuren, meer hierover in de volgende vlog

Voor nu ayo

WIMA